Dorsz pieczony w folii
Składniki:
20 dag mrożonych filetów z dorsza,
1 łyżka soku z cytryny,
2 łyżki natki pietruszki,
pół łyżki oleju,
sól.
Sposób przygotowania:
Filety skrop sokiem z cytryny i wstaw na godzinę do lodówki. Po upływie tego czasu wysmaruj olejem folię aluminiową zawiń w nią posoloną rybę i piecz 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C. Przed podaniem posyp dorsza natką pietruszki. Podawaj z ziemniakami i surówką.
>
- KALENDARZ BRAŃ WĘDKARSKICH
- PZW
- INFORMACJE
- ZAWODY KRAJOWE
- PRZEPROWADZONE SONDY
- WĘDKARSTWO
- GATUNKI RYB - SŁODKOWODNE
- GATUNKI RYB - MORSKIE
- REKORDY POLSKI
- NORMY MEDALOWE
- WĘDKARSKA GALERIA ZDJĘĆ
- WYMIARY I OKRESY OCHRONNE
- ZANĘTY I PRZYNĘTY
- ŁOWISKA WĘDKARSKIE
- PORADNIKI WĘDKARSKIE
- FILMY WĘDKARSKIE
- DANIA Z RYB
- POGODA DLA WĘDKARZY
- SKLEPY WĘDKARSKIE
- MAPA JEZIOR
- PZW KŁODZKO
- Polityka prywatności
- Polityka cookies