Pstrąg w śmietanie
Składniki:
4-5 pstrągów
olej do smażenia
4 dkg mąki
150 ml śmietany 18%
100 ml białego wytrawnego wina
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Pstrągi oczyszczone posypać pieprzem i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min., potem posypać solą i mąką, obrumienić z obu stron. Następnie polać śmietaną wymieszaną z winem i przyprawami, upiec. Po upieczeniu wyjąć na półmisek, polać doprawionym sosem.
>
- KALENDARZ BRAŃ WĘDKARSKICH
- PZW
- INFORMACJE
- ZAWODY KRAJOWE
- PRZEPROWADZONE SONDY
- WĘDKARSTWO
- GATUNKI RYB - SŁODKOWODNE
- GATUNKI RYB - MORSKIE
- REKORDY POLSKI
- NORMY MEDALOWE
- WĘDKARSKA GALERIA ZDJĘĆ
- WYMIARY I OKRESY OCHRONNE
- ZANĘTY I PRZYNĘTY
- ŁOWISKA WĘDKARSKIE
- PORADNIKI WĘDKARSKIE
- FILMY WĘDKARSKIE
- DANIA Z RYB
- POGODA DLA WĘDKARZY
- SKLEPY WĘDKARSKIE
- MAPA JEZIOR
- PZW KŁODZKO
- Polityka prywatności
- Polityka cookies